duminică, 9 august 2020
Acasă > Eveniment > Mama adolescentului de 17 ani din România arestat pentru propagandă pro-ISIS a fost cea care l-a denunțat

Mama adolescentului de 17 ani din România arestat pentru propagandă pro-ISIS a fost cea care l-a denunțat

 În această dimineață, trupele speciale DIICOT l-au arestat pe un tânăr de 17 ani din Craiova pentru propagandă în favoarea organizaţiei teroriste ISIS.

Familia puştiului BLC, în vârstă de 17 ani, suspect că ar avea legături cu organizaţia teroristă ISIS, este în stare de şoc după ce în această dimineaţa minorul a fost ridicat de DIICOT.

Bunicul acestuia a povestit astăzi apropiaţilor prin ce au trecut cu toţii în ultimii ani. Se pare că BLC trecuse de doi ani de zile la Islam şi că se trezea în fiecare dimineaţa pentru a face rugăciunea. Minorul primea periodic pachete din străinătate cu haine şi cărti despre religia islamică, informează libertatea.ro.

După ce toată familia a încercat să îl facă să renunţe la această cale, însă fără succes, mama sa, care lucrează pentru Regia de Transport Craiova, a alertat autorităţile de teamă ca fiul său să nu comită o faptă gravă. Despre familia tănărului care are legături cu ISIS se mai ştie că tatăl acestuia a fost, în trecut, arestat.

Pe un site dedicat discuţiilor despre Islam, băiatul scrie că vrea ca după ce împlineşte 18 ani să plece în Medina, oraş din vestul Arabiei Saudite, pentru a studia şi a înţelege Coranul la Universitatea Islamică cu scopul de a ajunge, pe viitor, predicator Islamic.

Deocamdată nu se știe exact ce tip de mesaje promova puștiul și nici dacă vorbim despre teribilismul specific vârstei.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat, că SRI avea cunoștință de activitatea de autoradicalizare a tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă și a furnizat toate informațiile autorităților competente.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *