sâmbătă, 11 iulie 2020
Acasă > Administratie > Mamaia şi Năvodari, viitorul sezonului estival 2013. Se construieşte o bază nautică în staţiunea Mamaia!

Mamaia şi Năvodari, viitorul sezonului estival 2013. Se construieşte o bază nautică în staţiunea Mamaia!

Primarul Radu Mazăre promite investiţii de aproximativ 50 de milioane de euro pentru zona Mamaia – Năvodari. Proiectele cuprind investiţii în cluburi, unităţi de cazare şi agrement. Primul pas îl reprezintă construirea unei baze nautice pentru iubitorii sporturilor pe apă, cunoscute fiind şi investiţiile administraţiei oraşului Năvodari din domeniul turismului, primarul Nicolae Matei fiind cel care a promovat cele mai importante proiecte care au adus în acest sezon la dublarea numărului celor care au ales Năvodariul ca destinaţie de vacanţă, iar investiţiile nu se opresc aici. Ales preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România, primarul Nicolae Matei promite că va face din Năvodari unul dintre cele mai importante oraşe din Europa, dovadă fiind schimbările care au loc în oraşul administrat de social democrat în ultima perioadă.

Consiliul local Municipal Constanţa a emis anul trecut o hotărâre prin care Cazinoul trecea în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, atunci condus de democrat liberalul Elena Udrea. Conform documentului, aleşii locali au decis ca dacă în termen de un an de zile Ministerul nu va demara lucrările, clădirea să revină municipalităţii, care ar urma să găsească alte soluţii de reabilitare a clădirii aflate în stare avansată de degradare, însă acest termen nu a fost respectat şi, ieri, primarul Constanţei a anunţat că această clădire simbol al ţării va reveni municipalităţii, iar CLM va face procedurile legale necesare în vederea organizării unei licitaţii internaţionale pentru vânzarea ei. „Noi, anul trecut după discuţiile pe care le-am avut cu madame Udrea am emis o hotărâre de Consiliu Local şi am fost de acord ca imobilul să ajungă la Ministerul Dezvoltării pentru un an de zile, timp în care MDR este obligat să înceapă lucrările. Până acum nu au început lucrările, s-au încurcat în licitaţii, contestaţii, a expirat termenul şi vom facem solicitare să ne dea Cazinoul înapoi pe care îl vom scoate la vânzare şi vom organiza o licitaţie internaţională”, spune Mazăre şi anunţă că fondurile ce reveneau municipalităţii pentru această lucrare vor fi investiţi într-un proiect de turism de mare importanţă pentru staţiunea Mamaia, dar şi pentru Năvodari, care atrage, prin investiţiile derulate tot mai mulţi turişti. Este vorba despre construirea unei baze nautice pe Lacul Siutghiol. „Banii care fuseseză alocaţi anul acesta pentru repararea Cazinoului, respectiv 1,6 milioane de euro din totalul de 10 necesari pentru reabilitarea cazinoului, am discutat cu ministrul Hellvig şi a fost de acord vor reveni tot Constanţei şi vom construi, până în sezonul viitor un teleschi nautic pe Lacul Siutghiol, un teleschi care va avea 750 de metri lungime, două pasarele în capete, de unde vor putea fi urmăriţi cei care se vor da cu schiurile, va avea 5 stâlpi şi sunt convins că va atrage mii de turişti pe perioada sezonului estival. De altfel, Ceauşescu avea un teleschi pe lacul Siutghiol şi îl vom amplasa exact în aceeaşi poziţie, exact la intrarea în staţiunea Mamaia, vizavi de Aqua Magic. Noi aveam studiul pentru acest proiect, acum doar am actualizat, iar lucrările vor începe la sfârşitul lunii noiembrie începutul lui decembrie. Achiziţionând instalaţia nu pierdem banii din bugetul pe anul acesta, urmând ca din ianuarie să o montăm”, a completat primarul.

De altfel, primarul Constanţei a susţinut că în urmă cu o lună patronul Fashion Tv s-a arătat interesat de această investiţie. „Acum o lună când a fost patronul de la Fashion Tv aici, Michelle Adam, am discutat cu el şi am intrat în legătură cu un mare deţinător de cazinouri din Ciprul turcesc, care ar urma să vină, să vadă cazinoul şi eventual să-şi exprime opţiunea de cumpărare”, a conchis primarul decis ca anul viitor staţiunea Mamaia să concureze cu cele mai bune staţiuni care practică turism de litoral din lume”, mai spune Radu Mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *