Mândri că sunt români. Elevii din Năvodari sărbătoresc Ziua Națională

Elevii școlilor din Năvodari sărbătoresc Ziua Naţională a României printr-o serie de activități dedicate acestui moment deosebit de important pentru poporul român.

Încă de la începutul acestei săptămâni, la Școala Gimnazială ,,George Enescu” din Năvodari, la nivelul fiecarei clase, cadrele didactice le-au vorbit copiilor despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 și semnificaţia acestei zile.

Marți, 28 noiembrie, elevii claselor primare au prezentat programul artistic intitulat „1 Decembrie,  Ziua tuturor românilor”, iar ieri în curtea Școlii Gimnaziale ,,George Enescu” din Năvodari a avut loc un flash-mob la care au luat parte toți elevii.

De asemenea, în amfiteatrul instituției de învățământ s-a desfășurat spectacolul „1 Decembrie, Ziua tuturor românilor”, susținut de elevii clasei a VIII-a C și corul ,,Presstisimo”.

Și Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil’ din Năvodari a sărbătorit împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Copiii de la această unitate au desfășurat expoziții de port popular și ateliere de creație, în cadrul cărora s-au confecționat steaguri tricolore, conturul hărții României, insigne, cocarde, desene și colaje.

Totodată, peste 1 000 de elevi au realizat ieri un flash-mob și un puzzle tricolor uriaș.

Mâine, 1 Decembrie, elevii de la Școala Gimnazială ,,George Enescu” și cei de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil’  din Năvodari vor lua parte la spectacolul organizat de Primărie la Troița din centrul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.