sâmbătă, mai 25, 2019
Acasă > Administratie > Mangalia se împrumută de 40 milioane lei!

Mangalia se împrumută de 40 milioane lei!

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a convocat pentru joi, ora 10:00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe proiecte de interes public. Printre altele, consilierii locali au votat proiectele de hotărâre referitor la bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al municipalităţii, precum şi cel al Goldterm Mangalia SA, dar şi un împrumut de 40 de milioane lei (9 milioane euro), care, potrivit primarului, este absolut necesar pentru proiectele urbei.

Potrivit primarului, suma vizată de 9 milioane de lei este necesară pentru asfaltarea în municipiu.

Votul pozitiv dat de consilierii locali pentru împrumutul de 9 milioane euro este în contrast cu cererea fostului viceprimar liberal Lucian Vișa, care dorea respingerea acestui punct.

Referitor la această inițiativă a municipalității, primarul Radu Cristian a declarat că votul consilierilor reprezintă doar un acord de principiu, urmând ca în perioada următoare să se urmeze toți pașii legali, în vederea finalizării acțiunii.

‘Mai trebuie să facem demersurile necesare la Ministerul de Finanțe, apoi la bănci, ca să vedem exact ce sumă putem obține, în cele mai bune condiții pentru Primărie. Ulterior, vom veni din nou în fața Consiliului Local pentru a stabili destinația fondurilor obținute prin emisiunea de obligațiuni. Oricum, dacă vom reuși acest demers, bani se vor duce exclusiv în investiții din domeniul infrastructurii’, a explicat edilul.

El a mai spus că, în prezent, Primăria Mangalia are un grad redus de îndatorare, astfel încât instituția se va încadra în criteriile impuse de lege, în privința contractării unei finanțări.

În cadrul ședinței Consiliului Local, s-a mai votat un proiect de hotărâre privind branșarea lăcașelor de cult la sistemul centralizat de termoficare.

‘În această perioadă se lucrează la branșarea blocurilor cu sobe la rețeaua de gaze naturale, iar în câteva săptămâni proiectul se va finaliza. De asemenea, în scurt timp vom începe racordarea la gaz a unităților de învățământ, astfel încât să reducem consturile cu încălzirea pe timpul iernii’, a mai spus primarul Mangaliei.

El a reamintit că, în baza unei Hotărâri a CL, Primăria sprijină și locuitorii de la case, prin decontarea taxei de branșament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.