Acasă > Eveniment > MANGALIA: Soluţii pentru Școala “Gala Galaction”

MANGALIA: Soluţii pentru Școala “Gala Galaction”

Primăria Mangalia a permis conducerii Scolii „Gala Galaction” să demareze procedurile de achiziţie pentru contractarea unui constructor care va mansarda corpul de clădire de la Sens.

Potrivit primarului Cristian Radu la solicitarea conducerii şcolii, angajații primăriei se vor “muta” la școală pentru a grăbi procedurile.

Aproximativ 100 de părinţi au participat la o întâlnire organizată de Primăria Mangalia pe tema mansardării Școlii Gala Galaction.  Aceasta este printre puţinele din ţară unde se învaţă în două schimburi  și este unică prin vechimea cladirilor în care se desfășoară procesul instructive-educativ. Recent, bucăţi din tencuială s-au desprins și au accidentat elevi.

În ultima şedinţă a Consiliului Local, aleşii au efectuat o modificare a bugetului pe anul 2016. Ei au fost de acord cu mansardarea corpului de clădire de la sensul giratoriu, astfel încât elevii din clasele 0-IV să înveţe doar  dimineaţa.

Potrivit Rodicăi Rîpianu, consilier în cadrul Primăriei Mangalia, mansardarea nu va rezolva definitiv problema cursurilor derulate în două schimburi:.

Cadrele didactice au declarat că, încă de la înfiinţare, şcoala a trăit într-un continuu provizorat, care durează de mai bine de 30 de ani.

Concluzia discuţiilor a fost clară: părinţi şi profesori au fost de acord ca mansardarea unităţii de la sensul giratoriu să înceapă imediat. Ulterior, Primăria va face demersurile necesare pentru a accesa fonduri structurale în vederea construirii unui campus şcolar.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de Părinţi de la Gala Gaction, mansardarea va rezolva, chiar dacă temporar problema cursurilor în două schimburi la clasele primare.

În cazul în care lucrările de mansardare vor dura mai mult decât prevede proiectul, iar procesul instructiv-educativ ar fi deranjat, părinţii au acceptat ca, temporar, elevii să studieze în alte incinte, cum ar fi Şcoala de la Neptun, care, în prezent, este cu lacătul pe uşă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *