Manifestaţiile antiguvernamentale continuă la Ankara, unde poliţia a făcut noi arestări

  •  
  •  
  •  
  •  

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă joi seara în centrul capitalei Ankara pentru a dispersa sutele de manifestanţi antiguvernamentali şi a arestat patru persoane, au informat martori şi mass-media turcă, relatează AFP.

Intervenţia poliţiei a avut loc în cartierul rezidenţial Dikmen, teatrul ciocnirilor de câteva săptămâni între manifestanţi şi poliţie de la începerea, pe 31 mai, a revoltei împotriva regimului de la Ankara, la putere din 2002.

‘Câteva sute de persoane s-au adunat, au criticat guvernul şi nu au vrut să plece până târziu în noapte’, a declarat un protestatar pentru AFP.

Protestatarii au ridicat baricade pe o arteră rutieră împiedicând circulaţia maşinilor şi determinând poliţia să disperseze mulţimea, a relatat canalul de ştiri NTV, care a informat totodată că patru protestatari au fost arestaţi.

De la începerea manifestaţiilor patru persoane au murit – trei protestatari şi un poliţist – şi aproape alte 8.000 au fost rănite, conform celui mai recent bilanţ al sindicatului medicilor turci.

Protestele de la Istanbul, unde a izbucnit revolta, s-au redus în intensitate, însă manifestaţiile continuă în capitală şi poliţia intervine aproape în fiecare noapte în zonele unde se strâng protestatarii.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *