Acasă > Educatie > Manuale digitale pentru clasa I și a II-a

Manuale digitale pentru clasa I și a II-a

Ministerul Educaţiei Naţionale a comunicat, luni, ofertanţilor rezultatele finale ale evaluării ofertelor de proiecte de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a. Dintre proiectele depuse de cei 21 de participanţi la procedura de licitaţie – individual sau în asociere – au fost selectate nouă oferte, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Nu au fost selectate oferte la disciplinele: Comunicare în limba română pentru minorităţi clasa I, Comunicare în limba română pentru minorităţi clasa a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa a II-a, Limba modernă clasa I (limba germană), Limba modernă clasa a II-a (limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană), Religie clasa I şi Religie clasa a II-a.

Cele mai multe oferte s-au înregistrat la Matematică şi explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmată de Comunicare în limba română clasa I (12 oferte), precizează Ministerul Educaţiei.

Nu au fost depuse oferte pentru 12 loturi, dintre care 6 pentru comunicare în limbile materne ale minorităţilor pentru clasa I şi 6 pentru comunicare în limbile materne ale minorităţilor pentru clasa a II-a. MEN va organiza o nouă procedură de achiziţii pentru loturile pentru care nu s-au depus oferte şi pentru loturile pentru care nu există încă oferte câştigătoare.

Manualele câştigătoare vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Cadrele didactice vor putea accesa platforma şi vor selecta acele manualele pe care doresc să le utilizeze în fiecare şcoală.

Comenzile vor fi realizate online de către unităţile de învăţământ pentru noile manuale, începând cu data de 15 august. Manualele noi vor ajunge în şcoli până la data de 15 septembrie 2014.

MEN precizează că noile manuale (în format clasic şi în format digital) înlocuiesc manualele existente până la această dată, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/2004.

România este printre primele ţări europene care implementează manualele digitale, care vor fi disponibile şi online.

Sursă știre și foto: amosnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *