miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Manualele digitale, în aer

Manualele digitale, în aer

Începând cu anul școlar 2014/2015, Ministerul Educației Naționale asigură elevilor claselor I și a II-a manuale digitale. Deocamdată doar în teorie, întrucât profesorii constănțeni spun că nu au primit nimic. Manualele digitale pentru limba română, matematică sau religie nu au ajuns la elevii claselor primare, deși a trecut mai bine de o lună de la începutul anului școlar.

La noi, ca la nimeni. Acest an școlar a început cu schimbări majore pentru elevii claselor I și a II-a, manualele clasice fiind înlocuite cu cele digitale. Doar că, după o aproximativ o lună de școală, elevii continuă să se “uite pe pereți”, întrucât profesorii spun că nu au primit nimic din partea Ministerului Educației Naționale.

“Este un vis foarte frumos, pe care îl așteptăm cu toții, de la începutul anului școlar. Este visul și copiilor, și al cadrelor didactice. Nu știm cum arată, dar am fi încântați dacă le-am avea, pentru că ar fi un pas înainte, pe calea progresului. Deocamdată suntem în incertitudine, nu avem decât promisiuni, și, din păcate, nu avem nici măcar manuale vechi. Doamnele noastre învățătoare lucrează după auxiliare și tot așteptăm, din zi în zi, noutăți, vești bune de la minister”, ne-a declarat Iulia Sandu, director Şcoala Gimnazială „George Enescu” Năvodari.

Asta, în condițiile în care o parte a editurilor care au câștigat licitația pentru manualele școlare au oferit presei conținutul manualelor digitale. Odată publicate pe site-ul manuale.edu.ro, învățătorii au termen 10 zile pentru a-și exprima opțiunile.

“Copiii nu învață bine să meargă, dar știu să miște bine degetele pe tabletă. Eu spun că s-au născut cu IT-ul în ADN și este o realitate acest lucru. Aceste tablete ar însemna o motivare în plus ca să învețe”, a afirmat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației Naționale.

Probabil elevii ar fi motivați să învețe dacă ar avea și după ce. Problemele sunt departe de a fi rezolvate, și asta pentru că licitația pentru manualul de Comunicare în limba română pentru clasa I a fost contestată. Prin urmare, procedurile vor continua doar după ce va fi luată o decizie de către Consiliul pentru Soluționarea Contestațiilor.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *