MApN anunță finalizarea adăposturilor din zona Plauru, din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina

Ministerul Apărării anunță că militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat joi adăposturile construite în zona Plauru, pe care le-au predat primăriei Ceatalchioi.

Adăposturile sunt construite din cadre prefabricate din beton armat tip P2, combinate cu amenajări suplimentare executate la locul instalării – consolidarea incintei cu strat de saci de pământ și montarea de protecții la ambele capete (șicane de beton consolidate cu saci de pământ).

Acestea asigură protecția împotriva schijelor, fragmentelor și a undei de șoc generate de prăbușirea în proximitatea structurii a unei drone, chiar și în cazul în care aceasta poartă încărcătură de luptă care detonează la impactul cu solul.

Reamintim, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind măsurile de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina.

După fragmentele de dronă, descoperite în zona Plauru,  au fost gasite resturi și la Nufăru, județul Tulcea.

Echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată în raionul aflat la aproximativ 1.5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, în vederea analizării și expertizării tehnice.
Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.
Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *