MApN organizează o campanie de recrutare pentru peste 400 locuri de rezervişti voluntari

Sursa foto: FB MApN

Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

Sunt 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.
La centrele militare județene, zonale sau de sector, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.
Toți cetăţenii, inclusiv cei fără pregătire militară, vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.
 Datele de contact ale centrelor sunt disponibile la adresa: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.
De asemenea, poți afla mai multe informații privitoare la această campanie, accesând următorul link: https://www.mapn.ro/…/17223_continua-campania-de…

Sursa: MApN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.