Acasă > Social > MApN transmite condoleanțe familiilor celor 3 militari morți în accidentul din Argeș

MApN transmite condoleanțe familiilor celor 3 militari morți în accidentul din Argeș

Trei militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte și-au pierdut viața în cumplitul accident din județul Argeș, după ce un camion s-a răsturnat într-o prăpastie.

Ministerul Apărării Naționale a precizat că „un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi seara, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.”

A fost activat planul roşu de intervenție, iar la fața locului au ajuns imediat mai multe autospeciale ale ISU. Au fost descarcerate și transportate la spital 9 persoane, iar pentru alte 3, din păcate, nu s-a mai putut face nimic, constatându-se decesul.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

”Dumnezeu să-i odihnească pe bravii noștri camarazi!  Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, precizează MApN.

În această dimineață,  au fost organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.

Potrivit autorităților,  militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București.

LIVE. Ceremonie de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident, organizată la Batalionul 30 Vânători de Munte.Nu vă vom uita niciodată!

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on 29 Iunie 2017

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *