Maratonul Nisipului, la final

  •  
  •  
  •  
  •  

Nici vântul și nici ploaia nu i-au împiedicat pe concurenți să participe la a doua zi a Maratonului Nisipului. Probele au fost ceva mai dificile și s-au adresat celor care au avut un minim antrenament. Distanța minimă care a necesitat să fie străbătută pentru a obține măcar diploma de participare a fost de aproximativ 11 kilometri. 180 de concurenți din cinci țări au participat la prima ediție a maratonului care a avut loc la Constanța.

Fostul mare atlet Ilie Floroiu, deținătorul din 1978 al recordului național la proba de cinci mii și zece mii de metri  a fost invitat să dea startul competiției.

Participanții la cursă nu sunt sportivi profesioniști. Câștigătorul cursei de 10.5 kilometri la băieți este chiar medic stomatolog.

Recordul de vârstă de anul acesta este deținut de o persoană de optzeci de ani, care a ținut neapărat să arate celor tineri că sportul poate fi făcut la orice vârstă.

Câștigătorii au primit premii în valoare totală de 7000 de lei, produse și echipamente sportive. Cei care nu s-au numărat printre premianți s-au putut  înscrie la tombolele care au avut loc după încheierea concursului.

Redactor  Bogdan Bolojan

23 thoughts on “Maratonul Nisipului, la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *