Acasă > Social > Marele Premiu al Galei HOP, câștigat de actriţa Roxana-Florina Fânaţă

Marele Premiu al Galei HOP, câștigat de actriţa Roxana-Florina Fânaţă

Actriţa Roxana-Florina Fânaţă a câștigat Premiul “Ştefan Iordache”, Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, desfășurată la Tetrul de Stat Constanța.

Actrița, în vârstă de 26 de ani, absolventă a Universității Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a prezentat, la secţiunea individual, momentul “In Between”, pe un text propriu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă la secţiunea individual i-a fost acordat actriţei Adela Mihai, care a interpretat monologul “Ziţa”, după “O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale.

Cel mai bun actor a fost desemnat Norbert Boda, absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, iar Premiul “Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei compuse din tinerii Andrei Atabay, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Lia Marin, Sînziana Pintean şi Octavian Voina, pentru spectacolul “Wor(l)ds in progres”, după texte de Matei Vişniec.

Gala Tânărului Actor – HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.

Directorul artistic al Galei HOP, ediția a XXII-a este dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu.

Scopul acestei Gale este promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic, de stat şi particular.

Există 2 (două) secţiuni în cadrul Galei HOP:

Secţiunea INDIVIDUAL şi Secţiunea GRUP.

Sursa> UNITER

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *