duminică, 9 august 2020
Acasă > Eveniment > Marfă confiscată de Garda de Coastă

Marfă confiscată de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.400 articole de încălţăminte şi 2.160 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 550.000 lei dacă ar fi originale. Containerele au fost descoperite în zilele de luni şi marţi.

Mai precis, ieri, în intervalul orar 09.30 – 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 2.400 articole de încălţăminte (perechi de tenişi pentru bărbaţi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 450.000 lei dacă ar fi originale.

Cu o zi în urmă, luni, 14 iulie, în intervalul orar 14.30 – 17.30, a fost finalizat controlul unui alt container sosit din direcţia China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, în care au fost identificate 2.160 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproxiamativ 100.000 lei.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, respectiv un cetăţean chinez, în vârstă de 55 ani, cu domiciliul, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *