joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Eveniment > Marfă de peste 11 milioane lei confiscată în Portul Constanța

Marfă de peste 11 milioane lei confiscată în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Constanţa Sud Agigea, din China, ochelari de soare şi jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 11.012.000 lei dacă ar fi originali.

Astfel, ieri, în intervalul orar 10.00 – 16.30, poliţiştii de frontieră au identificat 27.200 bucăţi ochelari de soare susceptibili a fi contrafăcuţi, cu o valoare de aproximativ 10.880.000 lei, dacă ar fi originali.

Tot ieri, în intervalul orar 09.00 – 15.00, echipa de control a descoperit 720 seturi jucării din plastic şi 1.920 seturi jucării trenuleţe susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 132.000 lei, dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţeanului român, în vârstă de 54 de ani cu domiciliul în Bucureşti, respectiv cetăţeanului libanez, în vârstă de 37 de ani cu reşedinţă în Bucureşti, desemnaţă ca administratori ai societăţilor comerciale în cauză, dosare penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *