Marfuri contrafăcute descoperite de poliţiştii Secţiei Regionale Transporturi Maritime Constanţa

  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 9000 de articole contrafăcute descoperite în containere diferite, sosite în Portul Constanţa Sud Agigea, au fost indisponibilizate de poliţiştii SPTM Constanţa.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat un control asupra mărfii existente în trei containere, sosite în Portul Constanţa Sud Agigea, având ca destinatari trei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti.

În urma controlului s-a constatat că în interior se aflau mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, respectiv:

–         8760 perechi de mănuşi de protecţie;

–         1210 jucării de diferite tipuri.

Mărfurile în cauză, având o valoare de piaţă estimată de 128.000 lei, au fost reţinute de către organele vamale, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 republicată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţii infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *