Marin Moraru va fi înmormântat, miercuri, la Cimitirul Bellu

  •  
  •  
  •  
  •  

Marin Moraru a murit la vârsta de 79 de ani, după o luptă lungă cu o boală nemiloasă. Actorul se afla internat în spital, de mai bine de o săptămână, iar în ultima perioadă, starea lui de sănătate se agravase.  Acesta va fi înmormânat, miercuri, la Cimitirul Bellu din Capitală, potrivit România tv.

Actorul Marin Moraru a murit duminică, în jurul orei 17.30, la Spitalul Elias. Acesta era internat de aproximativ 10 zile, el prezentând o formă gravă de boală. Marin Moraru avea 79 de ani.  Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias, a spus că actorul Marin Moraru a decedat duminică, 21 august, la ora 17.30, „în urma unei grele şi necruţătoare suferinţe”. Marea actriță Carmen Tănase și-a exprimat și ea regretul pentru moartea lui Marin Moraru: „Tăticul meu drag…în lumea AIA poate e mai frumos! Rămîi cu bine!”, a scris actrița Carmen Tănase pe contul de socializare.Marin Moraru s-a născut la 31 ianuarie 193, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) din Capitală în 1961, la clasa profesoarei Dina Cocea, rolul său pentru examenul de diplomă fiind Agamiță Dandanache, în piesa ‘O scrisoare pierdută’ de I.L. Caragiale.
Marin Moraru este considerat unul dintre cei mai mari actori români ai generației sale, având o carieră care cuprinde 25 de lung metraje și roluri jucate pe scenele Teatrului de Comedie (1965-1968), Teatrului Bulandra (1968-1971) și Teatrului Național din București (1971), al cărui Societar de Onoare este din 2002. În 2007 a fost recompensat cu Premiul de Excelență acordat de revista VIP. Alături de Gheorghe Dinică și Victor Rebengiuc, Marin Moraru a primit în 2008 titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) cu ocazia aniversării instituției. În același an, actorul a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul Național ‘Serviciul Credincios’ în Grad de Mare Cruce. În 2009, Marin Moraru a primit Premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *