Acasă > Social > Marinare, ştii când este ziua ta?

Marinare, ştii când este ziua ta?

Cu toții știm faptul că Ziua Marinei este celebrată în fiecare an, la data de 14 august. Evenimentele cu specific au loc cu surleși trâmbițe, în special pe litoral. De obicei, la o astfel de festivitate accentul cade pe marina militară română, nicidecum pe navigatorul clasic. Însă, oficial, există o zi dedicată și acestuia, din păcate nefiind sărbătorită ca atare.

Prin urmare, data de 25 iunie este declarată Ziua Internațională a Navigatorului, dar majoritatea o asociază GREȘIT cu Ziua Marinei.

De ce nu ar trebui ignorată?

Simplu. Numărul românilor brevetați care navigă efectiv la această oră este de aproximativ de 16.000, o cifră destul de importantă.

“La momentul de față, suntem una dintre cele 10 furnizoare de ofițeri de marină la nivel mondial. Avem 3% din personalul navigant la nivel mondial. Nu cred că mai există un domeniu în care România are 3% din economia mondială. Oamenii aceștia din România merită toată atenția, toată considerațiași păstrează România ca națiune maritimă.”, a precizat Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV.

Sursa text: replicaonline.ro

Sursa foto: facebook.com/beingmarinr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *