Martirii Marii Uniri

Galeria de Artă „Virgil Coman” din Constanța a devenit gazda  expoziției foto-documentare „Martirii Marii Uniri”. Destinele unei Generații de Excepție”. Acest eveniment prezintă contribuţia elitelor la înfăptuirea României Mari. Sunt  ilustrate aici 18 personalităţi care au supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial şi care au avut parte de un destin tragic.

Marea Unire din 1918 a fost și rămâne, după opinia celor mai mulți istorici, actul sublim al voinței naționale care a marcat istoria și destinul poporului român. „Măreția ei, remarca istoricul Florin Constantiniu, stă în faptul că desăvârșirea unității naționale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii națiuni române, realizată într-un elan țâșnit cu putere din străfundurile conștiinței unității neamului, un elan controlat de fruntașii politici pentru a-l călăuzi cu inteligenta politică remarcabilă spre țelul dorit”.

Expoziţia „ Martirii Marii Uniri. Destinele unei Generații de Excepție”organizată de Asociaţia Identitate Culturală Contemporană și Asociația Culturală Wild Art, prezentată pe simezele galeriei din pasaj, Galeria de Artă „ Virgil Coman” cuprinde “fapte şi evenimente puţin cunoscute despre înaintaşii noştri.

La inaugurarea vernisajului a fost prezent corul Callatis al Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-Instrumentală Mangalia și Ansamblul de Dansuri Tradiționale Iholu, care promovează identitatea și valorile armânilor prin muzică și dans.

Expoziţia poate fi vizitată la Galeria de Artă „ Virgil Coman” din Constața până pe 15 decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *