Mărul PMP este sau nu otrăvit…la Constanţa?!

Dacă era sau nu nevoie de un nou partid pe scena politică autohtonă sau cât de atractiv va fi acesta pentru electorat, timpul şi mai ales scrutinele electorale de anul viitor o vor dovedi. Cert este că, viitorul Partid Mişcarea Populară (PMP) a luat fiinţă prin munca celor ce au pus bazele Fundaţiei Mişcarea Populară, iar cei interesaţi de politică îi vor urmări evoluţia şi mai ales vor căuta să descopere adevăratul motiv ce a stat la baza înfiinţării noii formaţiuni. Altfel spus, pentru cine s-a înfiinţat şi cui va folosi…atât la nivel central, cât şi local. Deocamdată, cert este faptul că oamenii dragi preşedintelui Băsescu se mişcă în ritm alert.

După ce marţi, 24 iulie, au fost depuse actele necesare înfiinţării PMP şi a fost prezentată structura de conducere centrală interimară a noii formaţiuni, precum şi sigla acesteia – mărul, la scurt timp au fost stabiliţi şi liderii pentru 20 de filiale judeţene şi municipale din ţară.

Din comunicatul remis presei se poate lesne constata că pentru unele zone interesul este mult mai mare… sau bătăliile au fost mai crâncene. De ce spun asta, pentru că din lista cu liderii din teritoriu se poate vedea cu ochiul liber că doar în câteva judece (n.r. două) au fost nominalizaţi atât liderul organizaţiei judeţene, cât şi cel pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Din categoria ,,judeţ favorizat” face parte şi Constanţa.

La malul mării, liderul judeţean este ex-prefectul Claudiu Iorga Palaz, iar cel municipal este profesorul universitar şi preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, Mihai Gârţu. Înainte de nominalizări deja se zvonea prin târg că, la Bucureşti, se trag sfori. Şi asta pentru că unii lideri de la Centru îl preferau pe Gârţu, alţii optau pentru Palaz. Încă nu se ştie ce a înclinat balanţa, dar cert este că fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu îşi poate trece în palmares un nou succes politic – a promovat de la ipostaza de preşedinte de filială municipală – cum era la UNPR, la cea de lider judeţean – la PMP. Totodată, dacă la PMP Constanţa lucrurile vor rămâne neschimbate şi peste trei ani, la alegerile locale din vara anului 2016, Claudiu Iorga Palaz are toate şansele să schimbe adversarul confruntându-se cu Nicuşor Constantinescu (PSD) pentru câştigarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, iar bătălia se anunţă a fi cu scântei având în vedere temperamentul amândorora şi ,,dragostea” ce şi-o nutresc reciproc.

În altă ordine de idei, dacă Mihai Gârţu va avea un cumul de funcţii – lider al filialei municipale PMP şi preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară Constanţa – greul tot pe umerii lui va pica. Şi asta pentru că, aşa cum se preciza într-un comunicat al PMP, fundaţia va fi ,,sprijin, sursă de idei şi de oameni de calitate pentru Partid”.  Însă, în acelaşi timp, fundaţia va fi ,,şi un observator atent, exigent, al acţiunilor lui (n.r. referire la partid)”. Asta ar putea complica lucrurile la Constanţa şi, totodată, ar putea genera dispute interne deoarece nu-l văd pe Palaz acceptând sfaturi sau ,,reproşuri” referitoare la deciziile şi acţiunile lui. Clar este faptul că, de modul în care se vor înţelege şi vor conlucra cei doi, va depinde în mare măsură viitorul PMP la Constanţa. Vom vedea pentru cine va fi PMP – mărul otrăvit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *