Wednesday, 21 November 2018
Acasă > Politica > Masacru la Las Vegas. Mesaj de condoleanțe, transmis de președintele Klaus Iohannis

Masacru la Las Vegas. Mesaj de condoleanțe, transmis de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în urma atacului armat care a avut loc în Las Vegas și care s-a soldat cu 59 de morți și peste 500 de răniți.

‘Sunt profund marcat de tragedia care a avut loc în Las Vegas, în seara zilei de 1 octombrie 2017. În urma acestui atac armat plin de cruzime și-au pierdut viața zeci de oameni nevinovați, iar alte sute de persoane au fost rănite. Astfel de acte sângeroase sunt incalificabile și nu își pot găsi nicio justificare.

Țara mea reafirmă angajamentul său profund de a contribui, alături de Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României, la promovarea climatului necesar pentru ca cetățenii noștri să se bucure, în deplină siguranță, de o viață pașnică, fără astfel de incidente șocante’, se arată în mesajul președintelui României.

Klaus Iohannis a transmis sincere condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor care au fost răniți.

Masacrul de la Las Vegas a avut loc în timpul unui festival de muzică country la care asistau peste 20.000 de oameni.

Un bărbat aflat la etajul al 32-lea al unui hotel a deschis focul cu arme automate asupra mulțimii. Martorii spun că ploaia de gloanțe a durat aproximativ 15 minute.

Potrivit autorităților, atacatorul, un american de 64 de ani, avea în  camera de hotel cel puțin 10 arme și s-a sinucis înainte de sosirea polițiștilor.

Atacul a fost revendicat de Gruparea jihadistă Statul Islamic, însă înalți oficiali americani au afirma că nu există dovezi că Stephen Paddock ar avea legături cu vreo grupare militantă internațională.

Președintele Donald Trump a afirmat că țara simte ‘tristețe, șoc și durere’.

”Un bărbat a deschis focul asupra unei mulțimi de oameni care asistau la un concert de muzică country în Las Vegas. El a ucis cu brutalitate peste 50 de persoane într-un act care reprezintă răul absolut’, a declarat Trump într-un discurs rostit la Casa Albă.

Și Papa Francisc s-a declarat ‘profund întristat’ de atacul de la Las Vegas, evocând o ‘tragedie fără sens’.

Vaticanul salută eforturile poliției și ale personalului serviciilor de urgență și se roagă pentru răniți și toți cei care au murit”, se arată într-un mesaj transmis de cardinalul Pietro Parolin.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.