vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Mașini reținute la Vama Veche

Mașini reținute la Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism marca Renault pentru care a prezentat o asigurare tip carte verde şi un certificat de înmatriculare falsificate şi alţi doi care intenţionau să scoată din ţară un autoturism marca Mercedes, cu numere provizorii de Germania, fără a îndeplini normele legale.

În data de 04.09.2014, în jurul orei 22.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Ionuţ Viorel B. , în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în R. Bulgaria. În urma verificări documentelor prezentate la control a rezultat faptul că asigurarea tip carte verde şi certificatul de înmatriculare prezintă indicii de falsificare. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, în schimbul sumei de 2.000 de lei, primind documentele autoturismului fără a cunoaşte faptul că unele dintre ele sunt false.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-au prezentat alţi doi cetăţeni români care călătoreau cu un autoturism marca Mercedes Sprinter cu numere provizorii de Germania. Poliţiştii de frontieră s-au sesizat imediat asupra noilor reglementări legale ce stabilesc faptul că pe teritoriul României autoturismele cu numere provizorii de Germania sau Ungaria pot ieşi sau intra în ţară doar dacă sunt transportate pe platfomere sau trailere.

Cetăţeanul român aflat la volan, Constantin-Leonard D. , în vârstă de 37 ani, domiciliat în judeţul Ilfov, a declarat că nu a cunoscut noua prevedere legală referitoare la transportul autoturismelor cu numere provizorii de Germania în ţara noastră.

În primul caz, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal, iar în al doilea caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *