marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Mașinile asigurate în străinătate, spaima românilor

Mașinile asigurate în străinătate, spaima românilor

Autovehiculele asigurate peste hotare sunt spaima șoferilor români, care speră să nu fie implicaţi vreodată într-un accident, pentru că sunt convinşi că nu îşi vor recupera pagubele.  Mii de de astfel de mașini circulă fără probleme pe șosele constănțene, iar oamenii legii nu dețin o bază de date exactă în acest sens. Cu toate că polițiștii desfășoară acțiuni de identificare a acestor maşini, procesul este anevoios, mai ales că numărul lor variază de la o zi la alta.

“În ultima perioadă, pe raza județului Constanța su fost identificate în trafic un număr de aproximativ 3000 de autovehicule înmatriculate în alte state. Acțiunile de acest gen continua pentru identificarea și înscrierea în baza de date.” a precizat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța

Posesorii autoturismelor înmatriculate în România sunt speriați de gândul că nu îşi vor putea recupera pagubele, în cazul unui accident, în care ar fi implicat și un autovehicul asigurat în străinătate. Ce spun oamenii legii în acest sens?

“În cazul unui accident de circulație soldat doar cu pagube materiale, în care a fost implicat un autovehicul înmatriculat în alt stat, obligațiile șoferului sunt aceleași ca și cele ale unui posesor de autoturism înmatriculat în România.” a mai spus Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *