Acasă > Social > Măsuri adoptate de Inspectoratul General pentru Imigrări

Măsuri adoptate de Inspectoratul General pentru Imigrări

Inspectoratul General pentru Imigrări adoptă noi măsuri referitoare la interacţiunea cetăţenilor cu instituţia, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităţilor de relaţii cu publicul, în continuarea măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19),

Astfel, pe linia activităţilor de ghişeu, se suspendă primirea cererilor de acordare a dreptului de şedere pe termen lung, iar pentru celelalte activităţi accesul în incinta sediilor structurilor este permis doar titularilor sau, după caz, a persoanelor mandatate, în baza actului de identitate sau a documentului de trecere a frontierei, prezentat în original.

Cererile adresate pe portaligi.mai.gov.ro, vor fi preluate cu preponderenţă, iar în cazul celor neprogramate acestea vor fi primite doar pentru situaţii temeinic justificate, de maximă urgenţă.

Totodată, vor fi reprogramate interviurile care au ca scop identificarea elementelor căsătoriei de convenienţă, iar persoanele care urmau să susţină interviul vor fi înştiinţate în scris.

De asemenea, obligaţiile străinilor referitoare la informarea autorităţilor cu privire la schimbările intervenite în situaţia acestora sau referitoare la furtul, pierderea, deteriorarea sau distrugerea permisului de şedere, vor fi notificate în termenul prevăzut de lege, exclusiv, pe adresa de e-mail a structurii competentă teritorial.

În vederea preschimbării permisului de şedere, cererile vor fi depuse ulterior.

Toate aceste măsuri sunt aplicate până la data de 31 martie a.c, cu posibilitatea prelungirii acestora în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional.

Scopul acestora este de a proteja atât propriului personal, cât şi cetăţenii.

Totodată, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă cetăţenilor străini şi europeni aflaţi pe teritoriul României să semnaleze orice aspect care intră în competenţa instituţiei, să se informeze DOAR DIN SURSE OFICIALE şi să respecte măsurile dispuse de autorităţi în eforturile de prevenire şi combatere a răspândirii noului virus.

Sursa: Inspectoratul General pentru Imigrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *