miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > Măsuri anti-poluare

Măsuri anti-poluare

Luni, 14.07.2014, la sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Constanţa s-a desfășurat o nouă ședință a Comandamentul Operativ pentru Depoluare Marină, care a analizat situaţia creată în urma apariţiei unor irizaţii de hidrocarburi pe suprafaţa Mării Negre, în apropierea capătului digului de larg, în zona în care s-au scufundat în anul 1995 navele Paris şi You Xiu.

În cadrul ședinței a fost aprobat planul de măsuri pentru asigurarea răspunsului la poluarea marină cu hidrocarburi.

Reprezentanții Comandamentul Operativ pentru Depoluare Marină au continuat sâmbătă și dumunică operațiunile de identificare a sursei de poluare cu hidrocarburi în apropierea capătului digului de larg, în zona în care s-au scufundat în anul 1995 navele Paris şi You Xiu. Duminică 13.07.2014, reprezentanții Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) au finalizat operațiunea de poziționare și fixare a barajului plutitor pentru prevenirea poluării, dar si o primă inspecție subacvatică în condiții de vizibilitate redusă, nefiind depistată sursa de poluare.

În urma verificărilor și a monitorizării permanente a zonei s-a constatat faptul că nu au mai apărut alte urme de irizații cu hidrocarburi.

În continuare zona unde au fost semnalate irizațiile de hidrocarburi va fi monitorizată în permanență pentru a se putea interveni în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *