vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Măsuri de prevenire pe plajă

Măsuri de prevenire pe plajă

Nu mai este un secret că plaja a devenit un fel de podium pentru turiştii cu bani care îşi etalează bunurile fără a se gândi vreo secundă că pot rămâne fără ele. De la telefoane scumpe, bijuterii sau chiar tablete, toate pot fi zărite printre bagajele lăsate la soare. Poliţiştii spun că este nevoie doar de o secundă de neatenţie pentru ca vacanţa la mare să fie condimentată cu drumuri la secţie.

”Polițiștii recomandă turiștilor aflați în sezonul estival, în toate stațiunile de pe litoral, să nu aibă asupra lor sume foarte mari de bani, bunuri de valoare, bijuterii, telefoane mobile, laptopuri. Să încerce pe cât posibil să le depoziteze în casetele de valori existente la recepțiile hotelurilor. Pentru a nu deveni victime ale furturilor din autoturisme, de asemenea turiștii sunt sfătuiți să nu lase bunuri de valoare, genți, obiecte personale în interiorul autoturismului, să se asigure că la plecarea din autoturism, chiar și pentru puțin timp, că au asigurat ușile”, a declarat  Anca Chiriţă, agent principal IPJ Constanța.

Nu doar plaja este un loc periculos. Şi spaţiile de cazare intră în vizorul hoţilor. De aceea turiştii trebuie să închidă ferestrele la plecare, mai ales cei care stau la etajele inferioare. Poliţiştii spun că locul ideal pentru bijuterii sau alte obiecte importante este cutia de valori a hotelului. Atenți trebuie să fiți chiar și atunci când vreți să mergeți în apă. Nu lăsați bagajele nesupravegheate, în cazul în care nu doriți să vă treziți că ați rămas doar cu cearșaful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *