miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Eveniment > Matei Vișniec, Doctor Honoris Causa

Matei Vișniec, Doctor Honoris Causa

Personalitate marcantă a culturii mondiale, dramaturgul Matei Vișniec a primit astăzi din partea Senatului Universității Ovidius, titlul de Doctor Honoris Causa. Matei Vișniec este unul dintre dramaturigii de origine română, faimos peste hotare, dar care a debutat în țara noastră.

Faimosul dramaturg de origine română, Matei Vișniec a primit distinsul titlu de Doctor Honoris Causa, din partea Senatului Universității Ovidius din Constanța, în semn de apreciere pentru contribuția adusă culturii internaționale.

Dramaturgul Matei Vișniec s-a născut în România unde a urmat cursurile școlii primare și liceale. În țară și-a făcut și debutul în lumea scriitorilor, publicând primele poeme în revistele Lumina și Cutezătorii. Debutul literar național are loc odată cu publicarea unor scrieri în revista Luceafărul. După ce se remarcă în țară, fuge în Franța și cere azil politic. Odată cu mutarea la Paris, Matei Vișniec s-a făcut remarcat și pe plan internațional datorită operelor dramatice jucate în peste 30 de țări. Ascensiunea în carieră nu l-a făcut să uite de România.

„Să fii apreciat în România este o sursă de energie, de confirmare că nu m-am păcălit, că am ales drumul cel bun”, a afirmat scriitorul Matei Vișniec.

Cadrele didactice și studenții Universității Ovidius au rămas impresionați de prezența marelui scriitor.

„Ne-a bucurat foarte mult faptul că domnia sa a acceptat să vină la Constanța, la Universitatea Ovidius”, ne-a spus Daniela Hanțiu, decan al Facultății de Arte.

„Ne bucurăm că marele dramaturg s-a întânit cu studenții de la Facultatea de Arte și de la Facultatea de Litere și sperăm într-o colaborare viitoare, pe mai multe planuri”, ne-a declarat conferențiar dr. universitar Marina Cap-bun.

Prezența celebrului dramaturg în Constanța va fi marcată și prin punerea în scenă a unei piese scrise de Matei Vișniec, Caii din fereastră, interpretată de studenții facultății de Arte.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *