Acasă > Politica > “Mazăre şi Nicuşor trebuie să justifice cum şi-au făcut averile”

“Mazăre şi Nicuşor trebuie să justifice cum şi-au făcut averile”

Prefectul Claudiu Palaz va emite două adrese către ANI, prin intermediul cărora va solicita verificarea averilor lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu pentru perioada 2000-2003. De asemenea, Palaz le face celor doi şi plângeri penale pentru fals şi uz de fals, ca urmare a „sumelor nejustificabile” din declaraţiile de avere.

Prefectul Claudiu Palaz a sus-ţinut, ieri, o conferinţă de presă în care a arătat că, potrivit unor informaţii din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa, averile lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu din primul mandat nu se justifică.
Palaz a specificat că, la începutul lunii ianuarie, a solicitat reprezentanţilor DGFP Constanţa mai multe date privind averile lui Mazăre şi Nicuşor, printre care „toate firmele la care cei doi sunt acţionari, procentul de acţionariat atribuit fiecăruia, veniturile fiecărei firme şi dacă în perioada respectivă primarul sau preşedintele CJC au ridicat dividende de la companiile în cauză”.
„Mi s-a răspuns că nu au ridicat niciun ban. În cazul acesta, cum pot să îşi justifice milioanele de euro pe care le aveau în conturi. Eu nu vorbesc de perioada de după 2004, când banii din conturi au început să producă alţi bani, iar dosarele au fost ulterior albite. Mă refer strict la perioada aceea, când şi-au început mandatele şi aveau asemenea sume. Cum au milioanele astea dacă nu au ridicat niciun dividend? Ori din şpagă, ori din furt, ori din moştenire?”, a declarat prefectul.

Plângere penală pentru fals şi uz de fals
Potrivit lui Palaz, atât Mazăre, cât şi Nicuşor au obligaţia de a-şi justifica public averile din perioada respectivă, aşa cum şi el o va face în cursul săptămânii, când se va prezenta la ANI, în urma unei solicitări făcute în acest sens de preşedintele CJC. De altfel, prefectul va face, tot în cursul săptămânii, două adrese către Agenţia Naţională Anticorupţie, în care va prezenta toate informaţiile strânse până în prezent cu privire la avuţiile primarului Constanţei şi ale preşedintelui Consiliului Judeţean. În plus, Palaz îi va „bucura” pe cei doi şi cu plângeri penale pentru fals şi uz de fals.
„Eu voi merge la ANI să-mi justific averea, dar trebuie ca şi cei doi să o facă. Le voi face plângeri penale pentru fals şi uz de fals, iar în cursul săptămânii, voi face două adrese către ANI. Legea-i lege pentru toată lumea, trebuie să fim fair-play. Trebuie ca şi ei să îşi justifice averile, nu doar prefectul. Sunt informaţii de interes public, de aceea le cer încă o dată să facă dovada banilor pe care îi aveau la momentul respectiv”, a specificat Palaz.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *