sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Medgidia a picat testul investiţiilor

Medgidia a picat testul investiţiilor

Municipiul Medgidia, altă dată un oraş emblematic din Dobrogea cu o industrie puternică, a ajuns acum să-şi deplângă nivelul aproape redus al investiţiilor, iar edilul Marian Iordache(foto) poate doar să constate aceste cifre negative.
Cu toate că am trecut de jumătatea anului, nivelul investiţiilor în Medgidia lasa de dorit.
“Cel mai rău stăm la capitolul dezvoltare, unde veniturile pentru dezvoltare sunt realizate în proporție de doar 43%, deși am trecut de jumătatea anului și ar fi trebuit să trecem de 50%”, a recunoscut, în cadrul ședinței, primarul Marian Iordache.
Chiar dacă indicatorii arata destul de rău în ceea ce priveşte investiţiile, primăria Medgidia face şi cadouri. În acest caz ENEL-ul va primi 150.000 lei, partea de cofinanţare a primăriei Medgidia pentru cumpărarea unui transformator ce va deservi gospodăriile a 25 de familii.
“Banii aceștia sunt cadou pentru Enel, 150.000 lei. Dar dacă nu îi alocăm, Enel nu va face investiția, iar oamenii nu vor beneficia de electricitate”, a afirmat edilul Marian Iordache.
Ţinând cont de aceste cofinanţări, cadouri şi rezultate negative în ceea ce priveşte investiţiile, consilierii locali devin suspicioşi şi încearcă să obţină din partea primarului raportul Curţii de Conturi.
“Am mai făcut mențiunea și în ședințele anterioare cu rugămintea ca să ne prezentați rapoprtul Curții de Conturi ca să fim convinși că lucrurile sunt sub control și că sunt corecte” a susținut Camelia Pleșca, consilier local din partea PDL.
Şi cu toate aceste probleme, primarul municipiului Medgidia-Marian Iordache, are un mesaj foarte important de transmis consilierilor. Nu vă aşteptaţi totuşi să fie vorba de vreun plan de dezvoltare al oraşului.
“Toată săptămâna viitoare avem manifestări culturale, sportive, distractive, cu ocazia Zilelor Medgidiei”, le-a transmis consilierilor locali edilul Marian Iordache.
Şedinţa de Consiliu Local de la Medgidia nu a fost lipsită de dispute între consilieri, tema principală fiind eficienta centralelor termice aflate în administrarea primăriei.
Redactor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *