Medgidia a rămas fără ”Zilele Medgidiei” – primarul și consilierii se acuză reciproc

  • 1
  •  
  •  
  •  

Cum a rămas municipiul  Medgidia fără zilele aniversare ale orașului, este o întrebare fără un răspuns bine definit. Primarul dă vina pe consilieri, că s-au opus unui act de cultură, însă aceștia s-au arătat nemulțumiți doar de bugetul prea mare alocat artiștilor care urmau să cânte de sărbătoarea orașului.Consilierii locali susțin că au fost de acord cu acest eveniment, chiar l-au votat în ședința ordinară de Consiliu de pe 31 august.  Însă nemulțumirile lor sunt legate de bugetul mult prea mare alocat așa-zisului act de cultură, iar Valentin Vrabie a semnat ”ca primaru’ ”, fără a purta nici un fel de negocieri în prealabil.

”De ce s-a supărat dl Vrabie că am zis în ședință să se aibă grijă la valoarea contractelor, pentru că știu, din surse sigure, că niciodată nu s-au negociat aceste contracte, cînd puteau fi înjumătățite cheltuielile? Habar n-am. S-au terminat problemele orașului și s-a opus cineva la distracție? Nici, nici. Și-atunci? De ce nu se mai țin Zilele Medgidiei?”, a declarat pe blogul personal Zully Mustafa, consilier local.

Zilele Municipiului Medgidia deveniseră tradiție pentru comunitatea locală, iar anul acesta ar fi trebuit să se bucure din nou de această sărbătoare. Anul acesta, însă,  această tradiție a fost întreruptă și spectacolele anulate. Consilierii spun că prea mulți bani se duc pe spectacole, iar problemele orașului vor rămâne aceleași.

Câteva imagini de la ședința Consiliului local de pe 31 august infirmă cele spuse de primarul Valentin Vrabie, cum că acei consilieri s-au opus organizării evenimentului.  Ba mai mult, se poate observa cum toți cei prezenți au ridicat mâna și au votat proiectul, ceea ce înseamnă că primarul ori are vreun interes legat de bugetul alocat artiștilor, ori este prea mândru ca să îi dea peste nas și să îi ceară socoteală niște bieți consilieri locali.

Deși nimeni nu s-a opus acestor zile ale orașului, nimeni, sunt scrise negru pe alb semnăturile tuturor celor 19 consilieri pe care-i are orașul Medgidia și sunt filmate toate ridicările de mînă, primarul anunța ieri, prin aparatul său de PR și comunicare, că anumiți consilieri, printre care și eu, am obstrucționat actul de cultură numit Zilele Orașului Medgidia și, ca urmare, anulează evenimentul, din cauza acestor consilieri, mofturoși politic și tendențioși și duplicitari pe deasupra etc”, a mai precizat consilierul Zully Mustafa.

Daniel ALBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *