marți, ianuarie 21, 2020
Acasă > Administratie > Medgidia cumpără energie doar pe bursă

Medgidia cumpără energie doar pe bursă

In ultimii sase ani, Medgidia a achizitionat energie electrica doar de pe bursa, reusind, astfel, sa faca economii considerabile la bugetul local. Recent, Municipalitatea a achizitionat doua pachete de servicii furnizare energie, unul pentru iluminatul public stradal, iar celalalt  pentru cele 65 de cladiri ale Primariei.

Pentru a nu mai depinde de Enel, energia electrica se poate cumpara de primarii prin procedura de achizitie publica, care poate fi facuta in mod electronic. Astfel a procedat si Primaria Medgidia, care a atribuit prin negociere, fara anunt de participare, contractul pentru furnizarea energiei electrice pentru iluminatul stradal, la aceasta licitatie participand zece firme. In cazul energiei necesare pentru consumul din cele 65 de cladiri ale Primariei, opt firme s-au aratat interesate. Criteriul de atribuire a contractelor a fost pretul cel mai scazut.

Valoarea totala a achizitiilor pentru energie electrica se ridica la suma de 1,8 milioane de lei, din care 1,4 milioane pentru iluminatul public, pe care ii va primi o firma din Craiova. Astfel, Primaria Municipiului Medgidia a obtinut pentru iluminatul stradal cel mai mic pret din tara, respectiv 7 lei pe megawat. Pentru energia electrica necesara cladirilor din administrarea administratiei locale se va plati suma de aproximativ 417 milioane lei, unei firme din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *