Acasă > Administratie > Medgidia, în bătaia vântului

Medgidia, în bătaia vântului

Medgidia este un oraş în care administraţia publică îşi schimbă declaraţiile după cum bate vântul. Oraşul a suportat în ultima lună intemperii care au afectat unele instituții de învăţământ, iar costurile de reparaţii la aceste imobile trebuiau suportate de către constructori având în vedere că există garanţia de bună execuţie.
Primarul Marian Iordache asigura, în urmă cu două săptămâni, cetăţenii că repararea acoperişului Colegiului Național Kemal Ataturk va fi făcută pe banii constructorului.
“Cei cinci ani de garanție încă nu au trecut. Chiar azi am demarat împreună cu Serviciul Tehnic diligențele pentru ca operatorul care a executat lucrarea să refacă remedierile pe spezele proprii, având în vedere că este o lucrare în garanție. Și, până la finalizarea termenului de garanție, are obligația să refacă orice stricăciune care se produce la acoperiș. În situația în care nu ar fi fost în garanție, Primăria Municipiului Medgidia ar fi trebuit să modifice bugetul local, să aloce sume pentru reparația acoperișului și să repare”, afirma în urmă cu două săptămâni, pentru posturile TV Alpha Media și Litoral TV, primarul Marian Iordache.
Însă, surpriză mare în şedinţa de consiliu local, de ieri, 28 august.
“Am rectificat bugetul și am adăugat suma de 50.000 lei necesară pentru începerea de urgență a acestui acoperiș astfel încât până la începerea școlii și înainte de reînceperea ploilor să putem să refacem acoperișul respectiv”, le-a spus edilul Medgidiei, Marian Iordache, consilierilor locali.
Există şi o explicaţie a primarului din Medgidia, chiar dacă ea pare uşor halucinanta având în vedere că acoperişul se putea deteriora în mare parte din cauza intemperiilor.
“Garanția de bună execuție există în contract, dar juriștii din Primărie mi-au spus că, deși lucrările sunt încă în garanție, garanția respectivă era dată pentru condiții normale. Iar în cazul de la Colegiul Kemal Ataturk, juriștii susțin că a intervenit un caz de forță majoră dar fiind fenomenele meteorologice deosebite. Am încercat, prin intermediul Prefecturii Județului Constanța, să obținem bani de la Guvern sau de la Ministerul Educației Naționale, dar nu am primit niciun răspuns favorabil, astfel încât am decis să alocăm din bugetul propriu suma necesară reparării acoperișului de la liceu”, ne-a declarat, la sfârșitul ședinței de ieri, primarul Marian Iordache.
Redactor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *