miercuri, decembrie 11, 2019
Acasă > Administratie > MEDGIDIA: Reducere la taxe și impozite. Bonificația valabilă până la finele lunii martie

MEDGIDIA: Reducere la taxe și impozite. Bonificația valabilă până la finele lunii martie

Contribuabilii din Medgidia pot plăti taxele şi impozitele, cu o reducere de 10 la sută. Bonificația se acordă până la data de 31 martie 2016 pentru plata integrală anticipată a impozitului pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport. Reducerea se aplică atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Una dintre noutăţile din acest an, pentru locuitorii municipiului Medgidia, o reprezintă noul plan de zonare al municipiului, respectiv restrângerea zonei A, la clădirile aflate în Piaţeta Decebal. Mai exact, o parte din străzile care până acum se aflau în zona A de aplicare a taxelor şi impozitelor a trecut în zona B, zonă care are tarife de impozitare mai mici. Această modificare a avut ca scop diminuarea costurilor la taxe şi impozite pentru cetăţenii din zonele vizate.

O altă modificare pe care cetăţenii o vor resimţi constă în aplicarea noului Cod Fiscal, aprobat prin Legea nr.227/2015. Prin care proprietarii de locuinţe vor plăti impozit pentru terenul pe care se află construcţia, iar cei care locuiesc la bloc vor plăti impozit pe teren, reprezentând cotă indiviză.

Edilul orașului reamintește cetățenilor că mai sunt câteva zile în care pot beneficia de reducerea de 10% la plata dărilor la stat.

Reprezentanții administrației locale informează cetățenii interesați de această facilitate că reducerea se acordă până la data 31 martie. După această dată taxele și impozitele se vor achita integral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *