Acasă > Eveniment > Medicul “șpăgar” din Iași, trimis în judecată

Medicul “șpăgar” din Iași, trimis în judecată

Tribunalul Iași a respins solicitările formulate de medicul Paul Botez, de excludere a unor probe din dosar, de a constata nulitatea tuturor actelor de urmărire penală și de restituire a cauzei la procurori.

Mai mult, instanța a hotărât începerea judecării cauzei în care Botez este acuzat de fals în declarații și luare de mită. Medicul a fost reținut în vara lui 2013.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Botez Paul de constatare a nulităţii tuturor actelor de urmărire penală . Respinge ca nefondate cererile formulate de inculpatul Botez Paul de restituire a cauzei la parchet. Constată legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de urmărire penală“, au concluzionat judecătorii Tribunalului Iaşi.

Reamintim că doctorul, a fost protagonistul unuia dintre cele mai mari scandaluri din sistemul sanitar ieşean după ce, în luna iulie 2013, procurorii ieşeni au dispus reţinerea şi propunerea sa de arestare. Şeful de clinică de la Spitalul de Recuperare nu a petrecut decât 24 de ore în arest, judecătoarea Nicoleta Lazăr de la Tribunal, şi mai apoi judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel, luând de­cizia ca medicul să fie judecat în libertate. Toată povestea a pornit de la un pacient, care li s-a plâns procurorilor că medicul i-ar fi condiționat efectuarea unei intervenții chirurgicale de acordarea sumei de 5.000 de lei. În flagrantul pus la cale de oamenii legii, aceștia  au descoperit o sumă importantă de bani în biroul medicului, dar au avut și o interceptare telefonică dintre doctor și un pacient, discuție care a avut loc chiar înainte cu o zi de flagrant, pe 9 iulie:

Paul Botez (P.B.) – Cinci mii te costă, cincizeci de milioane.
Neculai A. (N.A.) – Cincizeci de milioane?
P.B. – Da
N.A. – Păi, şi eu ce să spun, mă duc să le iau şi mâine dimineaţă vin…
P.B. – Fă biletul, ţi-am dat cu data de azi.
N.A. - Da, da.
P.B. – Păi, fă-ţi internare.
N.A. - Aşa.
P.B. – Şi du-te şi-ţi ia, şi întoarce-te la internare.
N.A. – Aşa, aşa, păi asta am vrut să spun, gata.
P.B. – Du-te!
N.A. – Aduc mâine dimineaţă cum trebuie şi gata. Multă sănătate!

În ziua flgrantului, așa zisul pacient s-a întâlnit cu doctorul, dându-i banii pe care acesta îi ceruse. La scurt timp, doctorul a fost și reținut.

Redactor: Denisa Stoenescu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *