joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Social > Membrii partidului Mişcarea Populară au fost mesagerii lui Moș Nicolae

Membrii partidului Mişcarea Populară au fost mesagerii lui Moș Nicolae

Nu există cuvinte care să descrie dezamăgirea unui copil atunci când Moș Nicolae nu ajunge și în casa lui, iar dimineața își găsește goale ghetuțele bine lustruite. Ani de zile Moș Nicolae a fost doar un personaj așteptat cu sufletul la gură pentru mai mulţi copii sărmani. Miracolele există, iar membrii partidului Mișcarea Populară au preluat din atribuțiile Moșului. Copiii familiei Fantaze au rămas fără cuvinte când au văzut spridușii  Moșului încărcați cu daruri.

 “Nu a venit Moș Nicolae pentru că nu am avut bani. Fetele m-au întrebat “Mamă de ce nu a venit Moș Nicolae” și le-am zis că nu am avut bani să le iau cadouri. ” a spus Mihaela Fantaze.

Jucăriile , hainele, rechizitele și dulciurile primite au provocat o bucurie imensă în sufletul copiilor care cu greu se mai desprindeau de sacoșe. Acum vor avea și ei ce povesti colegilor despre vizita lui Moș Nicolae.

“Îmi plac cel mai mult jucăriile.” a adăugat Maria Fantaze.

Frații Băjenaru au fost de-a dreptul extaziați de vizita Moșului. Nici nu apucaseră să despacheteze bine primele daruri că au sosit altele noi. Ca și în anii precedenți, dimineața aceasta cei trei frați au sărit din pat și s-au dus direct la ghetuțe să vadă, poate Moșul s-a oprit și pe la ei. Dezamăgirea a fost mare. După vizita reprezentanților Crucii Roșii au mai urmat o serie de cadori. Jucăriile , hainele, rechizitele și fructele toate au fost pe placul copiilor. În scurt timp, fiecare și-a ales o mascotă și i-a găsit un nume.

“O să o numesc Șoricilă. ” a spus Mihaela Băjenaru.

 “Am primit ce mi-am dorit, o mașină pe telecomandă.” a afirmat Florin Adamescu.

Tot pentru a doua oară au primit vizita Moșului și surorile Buzgaru. Fetele au fost în al nouălea cer când au văzut toate jucăriile și dulciurile.

“De mult timp nu am mai văzut atât de multe daruri. De trei ani de zile. Le luam cadouri dar nu atât de multe, pentru că nu-mi permiteam, luam cât puteam pentru că trebuia să iau și mâncare.” a spus Amalia Buzgaru.

Membrii partidului Mișcarea Populară au fost impresionați până la lacrimi când au văzut în ce condiții locuiesc familiile . Ei spun că nu vor uita niciodată zâmbetul recunoscător al micuților și căldura cu care au fost primiți în camerele friguroase .

„Am văzut reportajele și m-am gândit că ar fi o idee bună să vină și la acești copii Moș Nicolae. Le-am propus colegilor de partid să-i ajutăm, au fost încantați de idee, unii dintre ei chiar au donat jucării și astfel a fost posibilă activitatea de astăzi.” a declarat Costel Dumitrașcu, președintele organizației de tineret Mișcarea Populară.

Gestul a adus multă bucurie unor copiii care uitaseră să zâmbească. Dacă de Moș Nicolae fiecare își dorea altă jucărie, de Moș Crăciun cu toții își doresc același lucru – o casă!

Autor: Camer Niță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *