Mica Unire a fost sărbătorită pe esplanada din fața Cazinoului

  •  
  •  
  •  
  •  

Cu ocazia Micii Uniri, Instituția Prefectului împreună cu Comandamentul Flotei au organizat un ceremonial militar pe esplanada din fața Cazinoului.

În amintirea zilei de 24 ianuarie 1859, militarii au defilat și au intonat cântece patriotice. Printre oficialitățile prezente la ceremonie s-au numărat Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, prefectul Eugen Bola, împreună cu comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța, Tiberiu Liviu Codan. Personalitățile nu au uitat să amintească despre importanța istorică a datei de 24 ianuarie și despre necesitatea ca Mica Unire să fie serbată într-un mod deosebit la Constanța.

„Zilele de 5 și 24 ianuarie vor rămâne de neșters în istoria României […] sunt zilele în care forțele politice din Moldova și din Țara Românească și-au unit eforturile, și pentru binele comun au lăsat la o parte ranchiuna politică, interesele politice sau de grup. Solidaritatea și unitatea au dus la această măreață zi de 24 ianuarie, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor în cele două state românești”, a declarat Prefectul Constanței, Eugen Bola.

„Ziua de astăzi este o zi deosebită pentru poporul român, o zi cu semnificații majore, împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor. Este un eveniment care nu trebuie uitat de noi, cei care suntem urmașii unei figuri istorice, datorită căreia, România există astăzi pe harta lumii”, a declarat Tiberiu Liviu Codan, comandantul Flotei.

Ceremonialul a durat aproximativ o jumătate de oră și s-a desfășurat sub primii fulgi ai iernii.

R Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *