luni, 10 august 2020
Acasă > Externe > Microbuz plin cu turiști români, răsturnat

Microbuz plin cu turiști români, răsturnat

Doi turiști români au murit și alți 14 au fost răniți într-un grav acccident rutier petrecut în Turcia, între localitățile Manavgat și Akseki. Potrivit informațiilor obținute până în acest moment de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetățeni români au decedat, iar alți 14 au fost transportați la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale. O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru a verifica situația acestora și a menține contactul cu medicii curanți. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru acordarea asistenței necesare.

În același timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români. În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar.

“Ambasada României la Ankara păstrează în permanență legătura cu autoritățile turce competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale”, se arată într-un comunicat MAE.

 

sursa:reporterntv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *