marți, februarie 18, 2020
Acasă > Social > Microrezervația, pregătită pentru iarnă

Microrezervația, pregătită pentru iarnă

Constanţa se bucură de unele dintre cele mai spectaculoase specii de animale, adunate în Microrezervaţia Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Și pentru că multe dintre aceste specii sunt obișnuite cu climat tropicală, iarna le-ar putea pune serioase probleme. Toate animalele suferă în anotimpul rece. Diferenţele se fac în funcţie de specie. În acest sens, pregătirea pentru iarnă trebuie făcută din timp și cu mare atenție.

“Având în vedere că mai este doar o săptămână până la intrarea în luna decembrie, și în cadrul Microrezervației au început să se facă pregătirile de iarnă pentru unele specii existente aici. Este vorba despre zebra, despre struți, pelicani, lebede și de asemenea păsări tericole și acvatice”, a declarat Anca Mihai, biolog.

Pentru pelicani și lebede s-au pregătit volierele de iernat, care le asigură păsărilor temperatura necesară pe care ar avea-o dacă ar migra în Africa.

“Pentru zebra, struți și alte păsări tericole și acvatice, în cadrul adăposturilor se va introduce un strat destul de gros de așternut, de asemeni se vor suplimenta rațiile de hrană și vitamine”, a declarat Anca Mihai, biolog.

Cerbul carpatin și cabalinele sunt animale care nu suferă la temperaturi scăzute. Totuși, pentru a preîntâmpina orice fel de problemă, chiar și acestor mamifere le sunt suplimentate rațiile de mâncare și vitamine.

R Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *