Saturday, 20 October 2018
Acasă > Social > ”Miercurea Alarmelor”. Sirenele sună în județul Constanța

”Miercurea Alarmelor”. Sirenele sună în județul Constanța

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea anunță că astăzi, 6 iunie 2018, va avea loc exercițiul lunar de alarmare publică.

În intervalul orar 10:00-11:00 vor fi declanșate sirenele din judeţul Constanţa.
ISU prezintă și semnificația semnalelor de alarmă:

-PREALARMĂ AERIANĂ: transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Sunetul se compune din 3 impulsuri a 32 secunde fiecare cu pauză de 12 secunde între ele.
-ALARMĂ AERIANĂ: prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a localității respective. Sunetul se compune din 15 impulsuri a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele.
-ALARMĂ LA DEZASTRE: prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale. Sunetul se compune din 5 impulsuri a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele.
-ÎNCETAREA ALARMEI: înștiințarea populației că pericolul a trecut. Sunetul se compun dintr-un semnal continuu, de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute.

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciții de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.