Migranţi irakieni, depistați în județul Constanța

ptf-ostrovŞase migranţi irakieni, între care doi copii, au intrat ilegal în ţara noastră, din Bulgaria.

Ei doreau să ajungă în Germania, cu ajutorul a patru călăuze bulgare care urmau să-i transporte până la destinaţie, însă au fost prinși de poliţiştii de frontieră din Ostrov.

Aceștia au oprit pentru control, pe un drum naţional din judeţul Constanţa, în zona de frontieră din apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau irakienii și cei 4 bulgari.

“În urma verificărilor a rezultat faptul că cetăţenii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 39 ani, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania. În continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că migranţii au beneficiat de complicitatea celor patru cetăţeni de origine bulgară, care au intrat legal în România, prin P.T.F. Ostrov, cu două autoturisme înmatriculate în Bulgaria”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *