Acasă > Eveniment > Migranți pakistanezi, depistați la Negru Vodă

Migranți pakistanezi, depistați la Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni pakistanezi care intenţionau să treacă ilegal frontiera ascunşi într-un tir condus de un cetăţean ucrainean, ce transporta textile din Turcia.

Aceştia au fost depistaţi în această dimineaţă, în jurul orei 09.10, când, în Punctul Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru controlul de frontieră un cetăţean ucrainean în vârstă de 44 ani, care conducea un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina, încărcat cu textile din Turcia pentru Ucraina.

Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a procedat la controlul specific, ocazie cu care au observat o tăietură în partea superioară a prelatei remorcii. Astfel, s-a luat măsura unui control fizic amănunţit asupra compartimentului de marfă, fiind descoperite, printre marfa transportată, trei persoane de sex masculin, fără documente asupra lor.

Din verificări poliţiştilor de frontieră s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni pakistanezi, care intenţionau să intre ilegal în ţara noastră cu scopul de a-şi continua ulterior călătoria spre o ţară din Spaţiul Schengen.

Conform Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind controlul în comun al trecerii frontierei, persoanele în cauză au fost preluate pentru continuarea cercetărilor de către autorităţile de frontieră bulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *