Acasă > Eveniment > Migranți sirieni, ascunși într-un microbuz, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni

Migranți sirieni, ascunși într-un microbuz, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni

18 migranți sirieni, care încercau să intre ilegal în România, au fost opriți de polițiștii de frontieră constănțeni.

Ei se aflau într-un microbuz care venea din Bulgaria.

Garda de Coastă precizează că pe 22 iulie, în jurul orei 07.40, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, jud. Constanța, au observat un microbuz care venea dinspre Bulgaria și se îndrepta cu viteză spre teritoriul țării noastre.

Poliția de Frontieră a urmărit și a blocat microbuzul pe un câmp de lângă localitatea Independența.

În momentul opririi, doi bărbați au sărit din vehicul și au alergat spre lanurile de porumb din apropiere, îndreptându-se spre teritoriul statului vecin.

În microbuz se aflau 18 persoane, paisprezece adulți și patru minori, care nu posedau documente de identitate, și care încercau să intre ilegal în țara noastră, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migranții au fost duși la sediul SPF Negru Vodă, unde s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni.

Ei au declarat că au plecat din Siria și au stat în Istanbul (Turcia) aproximativ 15 zile, iar în urmă cu trei zile plătiseră unor călăuze  suma de 700 dolari/persoană, cu scopul de a fi transportați clandestin până în Germania.

Polițiștii de frontieră români  efectuează în continuare cercetări, împreună cu autoritățile din Bulgaria, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională de trecerea ilegală a frontierei de stat a României și trafic de migranți.

De asemenea, cele 18 persoane au fost predate autorităților de frontieră din  Bulgaria, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *