sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Migranți sirieni prinși la frontiera verde

Migranți sirieni prinși la frontiera verde

Spaţiul Schengen râmâne în continuare ţinta migranţilor. Poliţiştii de frontieră constănţeni, au depistat în ultimele ore doi adulţi şi un minor care încercau să treacă ilegal graniţa pentru a ajunge în România. Migranţii de origine siriană au beneficiat de sprijinul unor călăuze care le-au promis că îi vor duce într-o ţară din vest.

“În urma acestei acțiuni a fost descoperită o familie de migranți sirieni formată din doi adulți și un copil minor, care încerca să treacă fraudulos granite verde, în tentative lor de a ajunge într-o țară din vest.” a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Oamenii legii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale a cetăţenilor sirieni, pentru  săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga familie a fost predată statului bulgar conform protocolului existent. Ajutoarele migranţilor nu au scăpat nici ele nepedepsite. Cetăţeanul sirian şi soţia acestuia, sunt cercetaţi pentru complicitate la intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Autor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *