Acasă > Politica > Mihai Tudose, noul premier desemnat. Președintele Iohannis a acceptat propunerea PSD

Mihai Tudose, noul premier desemnat. Președintele Iohannis a acceptat propunerea PSD

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că îl desemnează pe Mihai Tudose ca viitor premier.

La finalul consultărilor cu partidele parlamentare, șeful statului a declarat că actuala criză politică dăunează grav României, economiei și imaginii țării în lume.

”Opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem foarte repede un guvern. PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. Acestea s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere – Mihai Tudose. Partidele din opoziție, în principal, nu au avut propuneri concrete pentru poziția de premier ”, a spus Klaus Iohannis.

”Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor premier care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament”, a completat președintele.

Premierul desemnat, Mihai Tudose este deputat PSD de Brăila.

A fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu, dar şi în Guvernul Ponta. Este la al cincilea mandat de parlamentar, are 50 de ani şi este de profesie jurist.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Mihai Tudose este absolvent al Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București (1995) și al cursului postuniversitar “Management și gestiunea afacerilor” (2001), la Facultatea de Științe Economice, Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

De asemenea, a absolvit un curs postuniversitar în domeniul securității naționale (2006), la Colegiul Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *