Mii de enoriaşi prezenţi la Izvorul Tămăduirii de la Dervent

În prima vineri după Paşte, creştinii ortodocşi serbează Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului. An de an credincioşii din toate colţurile tării, se adună la mânăstirea Dervent , unde există un izvor considerat tămăduitor. Şi în acest an ceremonia a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie .

Slujitorii bisericii spun că apa de la izvor este făcătoare de minuni şi a ieşit la suprafaţă după ce sfântul Apostol Andrei, a lovit cu toiagul pământul.

“Această sărbătoare a izvorât din lacrimile Maicii Domnului, din rugăciunile ei și din promisiunea îndurătoare a Fiului lui Dumnezeu când se afla pe cruce.  Aici la mănăstirea Dervent avem cel mai vestit izvor tămăduitor din țara noastră. Aici a venit, aducând Învierea lui Hristos și milostivirea Maicii Domnului, Sfântului Apostol Andrei, care este părintele duhovnicesc al neamului nostru românesc”, le-a spus credincioșilor Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Mii de enoriaşi au luat parte la slujba de sfinţire a izvorului tămăduitor aflat la mânăstirea Dervent.

“Venim de la Fetești pentru a participa la aceasta slujbă importantă. Aici a dat cu bastonul Sfântul Andrei acum 2000 de ani și lumea vine de atunci la acest izvor al minunilor”, ne-a spus un credincios.

“Am venit din apropierea Bucureștiului pentru această slujbă. Se zice că este bună pentru lecuirea bolilor, pentru orice. Ne spălăm, bem, le dăm animalelor și o folosim drept sfânt ajutor în gospodărie”, ne-a spus o pensionară dintr-o localitate din apropierea capitalei.

Cei care au ajuns la mânăstire nu au pierdut ocazia să se roage şi la crucea considerată vindecătoare de boli. Pentru ca evenimentul să nu fie umbrit de întâmplări neplăcute, 50 de  jandarmi ai Grupării Tomis au asigurat paza enoriaşilor. Reprezentanții Jandarmeriei aproximau la 10.000 numărul credincioșilor care au participat la slujba de anul acesta

Şi comercianţii de suveniruri au simţit că a fost sărbătoare.  Pelerinii au plecat acasă cu icoane şi alte amintiri cumpărate de la mânăstirea Dervent.

Slujbe dedicate marii sărbători Izvorul Tămădurii au fost oficiate în toate lăcaşele de cult ortodoxe.

R: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *