Acasă > Eveniment > Mii de jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Mii de jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Mii de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud, în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China.

Valoarea produselor se ridică la aproximativ 700.000 lei.

”În data de 15.01.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în urma controlului amănunțit efectuat în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite 7.440 jucării (cuburi construcții din plastic) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Acestea aveau ca destinație o societate comercială din municipiul București, administratorul acesteia fiind un cetăţean chinez, în vârstă de 41 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 696.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, transmite Garda de Coastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *