sâmbătă, aprilie 20, 2019
Acasă > Eveniment > Mii de jucării contrafăcute, descoperite la Constanța. Produsele au fost confiscate

Mii de jucării contrafăcute, descoperite la Constanța. Produsele au fost confiscate

Un control efectuat ieri de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, a dus la descoperirea a mii de jucării contrafăcute, precum și a  zeci de metri pătrați de plăci de gresie.

Este vorba despre aproape 4.900 de seturi de jucării și 56 de cutii în care erau depozitați 80 de metri pătrați de plăci de gresie.

Mărfurile contrafăcute, în valoare totală de peste 1.500.000 de lei, se aflau în două containere sosite din China în Portul Constanța Sud Agigea.

”La data de 28 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au verificat, în Portul Constanța Sud Agigea, două containere sosite din China, având ca destinatar două societăți comerciale, din București, respectiv Târgoviște.

În urma controlului, în primul container, polițiștii au descoperit 4.896 de seturi de jucării, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare de aproximativ 979.200 de lei, au fost ridicate, pentru cercetări.

De asemenea, într-un alt container, au fost descoperite 56 de cutii în care erau depozitați 80,64 de metri pătrați de plăci de gresie, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare de aproximativ 56.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cauze s-a întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute”, menționează IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.