Mii de români înșelați pe Internet. Prejudiciul se ridică la 165.000 de lei

  •  
  •  
  •  
  •  

inselaciune internetPeste 7.500 de persoane au fost înșelate prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări.

Schema ar fi fost pusă la cale de patru persoane care au intrat în vizorul anchetatorilor.

Polițiștii au efectuat, astăzi, opt percheziții în județele Alba și Bihor la domiciliile a patru persoane bănuite de înșelăciune și la sediile societăților comerciale administrate de acestea.

Au fost puse în executare trei de mandate de aducere, cea de-a patra persoană vizată aflându-se în Penitenciarul Oradea.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2015-2016, cei patru bănuiți de comiterea faptelor de înșelăciune ar fi indus în eroare peste 7.500 de persoane, prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunțuri privind diverse vânzări. Odată cu publicarea anunțului, clienții erau informați în legătură cu obținerea, cu titlu gratuit, a unor carduri de reduceri la cumpărături, cu o valoare de 150 de euro, ce ar fi putut fi folosit la achiziții de bunuri și servicii de la anumiți agenți economici.

Cu toate că beneficiarii erau informați cu privire la faptul că aceste carduri sunt gratuite, aceștia erau puși în fața faptului împlinit de a primi cardurile la adresele de domiciliu, prin intermediul unor societăți de curierat, contra unor sume cuprins între 18 și 28 lei, cu titlu de cheltuieli de transport. În realitate, cardurile nu aveau nicio valoare, cu ajutorul acestora nu puteau fi obținute niciun fel de reduceri, la niciun comerciant, iar valoarea transportului era mult mai mică, diferența de bani fiind însușită de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înșelăciune, menționează IPJ Alba.

Prejudiciul total cauzat este de 165.000 de lei, în dauna a 7.500 de persoane vătămate, iar cel prezumat pentru valoarea cardurilor este de 1.125.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *