Milioane de accesări pentru manualele digitale

  •  
  •  
  •  
  •  

Platforma pe care au fost postate manualele digitale pentru clasele I și a II-a, a înregistrat peste 16 milioane de accesări şi 37.000 de vizitatori în primele 48 de ore de la lansare. Anunțul a fostă făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Platforma permite accesarea gratuită a manualelor în format digital pentru clasele I şi a II-a. Noile manuale au această componentă digitală, dar sunt disponibile şi în format tipărit. În versiunea print, manualele sunt structurate în două volume, câte unul pentru fiecare semestru, ca soluţie la o problemă semnalată de multe ori de părinţi şi de profesori: greutatea ghiozdanelor. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat, deasemenea, că a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a.

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *