Militarul rănit ieri în timpul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Marinei va fi operat

  •  
  •  
  •  
  •  

Chiar dacă a fost un exercițiu de rutină, în care soldații trebuiau să respingă atacul unor scafandri inamici, ziua de miercuri a fost una cu ghinion pentru un militar rănit chiar în timpul demonstrației. Un ascunzător de flăcări, cunoscut şi sub denumirea de încărcător de recul, a explodat şi l-a rănit pe soldat în picior. Dispozitivul era montat pe arma folosită de militar. “A avut loc un mic incident. Încărcătorul de recul a explodat. Militarul a fost rănit superficial de schije, dar acum se afla în afara oricăriu pericol.”, a declarat ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu. Potrivit medicului Laurentiu Badescu, ” Rana se pare că este superficială. S-a făcut hemostază, iar rana se pare că nu mai sângerează.”În ciuda acestor declarații, militarul s-a ales cu o bucată de metal de 2,5 centimetri în picior, motiv pentru care a fost transferat la Spitalul Militar.

Prezent la Ziua Marinei, ministru Apărării, Corneliu Dobrițoiu, spune ca accidentul nu i s-a părut grav.”În cazul de faţă a cedat un aruncător de flăciri. Probabil din cauza unui viciu de frabricaţie. Este o pură întâmplare, nu e cazul să dramatizăm.”, a declarat acesta.

Mai mult, Dobrițoiu recunoaşte că 85 la sută din bugetul instituţiei se duce doar pentru plata pensiilor şi salariilor. Puţin peste 10 procente  rămân pentru dotări şi echipamente moderne.” Armamentul este depăşit, dar ne facem treaba cu el.  Trăim într-un cadru de securitate cu o temperatură în creştere. Ori, sper să găsesc această înţelegere ca să nu fim puşi într-o altă situaţie. “, a spus ministrul.

Deși incidentul ridică numeroase semne de întrebare în ceea ce privește echipamentul și armamentul din dotare al armatei, ministrul Apărării are timp de glume. “Cum s-a întâmlat cu ateneul: daţi un leu pentru ateneu, daţi un leu pentru armata.”, a glumit Dobritoiu.

Militarul rănit va fi supus joi unei intervenții chirurgicale, pentru a-i fi extras corpul strain din picior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *